Sunday, 22 April 2012

apa aku nak buat?


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ
May the peace, mercy, and blessings of Allah be with you


hai semua blogger..apa khabar? korang sihat? yang mana sekolah tuh,rajin2 kan laa diri tuh pergi sekolah.. belajar pandai2..nanti boleh tlg mak ayah,balas jasa dorang..yeah! haha..yg mana nga dok tanam anggur mcm aku nih, pergi tidur puas2..hahaha

ok laa...kali nih nak update pasal apa aku nak wat kat rumah nih selain dok tanam anggur kan (yek2 jek minah nih) hahaha..bende pertama aku nak wat--> aku nak DIET ! haha.. aku nk try kuruskan badan aku nih mcm kat sekolah dulu..huhu..maklumlah,dok kat PALAM nih asyik makan tidur blaja..tu jelaa bende hari2 kena buat (makan mcD setiap minggu mmg gemok laa kan)..so, sebelum masuk degree aku berazam aku nak KURUS! yeah!! *harap2 menjadi..haha ^_^*

nak kurus mcm nih.. :(


benda kedua aku nak buat --> BELAJAR MASAK !! terkejut tak? terkejut tak? mesti korang tak caya an aku nak blaja masak..brutal2 aku pun,aku nih perempuan tau..act,aku da ada basic pasal masak memasak nih..kali nih nak blaja lebih serious..hehe..nak jadi isteri solehah kene laa pandai masak! cewaahhh! baru la lelaki melekat an, mak mentua pun suka.. *berangan* tapi calon pun xdak lagi nih...acanoo?? hahaha...xpe2..yang penting pandai masak..nanti senang laa bila dok sorg2 nanti..kan.kan..kan??


mcm aku nan mak aku..hehe



benda ketiga aku nak buat --> KERJA ! nak kumpul duit banyak2...hahaha..tapi da sebulan dok uma nih,kerja pun tak..hikhik *malu* maybe bulan depan aku start cari kerja kot.. aku nak keje nih, macam2 aku nak beli..kat bawah nt aku tulis wishlist aku..haha..bila ada duit, semua benda boleh beli kan? tak nak laa depend kat parents jek..kesian dorg kan? hehe


ipad! nak beli yg latest punye..


 MY WISHLIST :-
                                                                             
  1. LESEN KERETA           
  2. IPAD  / TAB
  3. DSLR
  4. SHOPPING!
  5. KAHWIN..hahaha


tetttt!!!!! hahaha..dahsyat an wishlist aku? tak tahu la dapat buat ke tak..lau ada orang bg pun best gak! *muka comel* yang kahwin tuh,main2 jek..calon xdak,so tggu orang masuk minang jek..hahaha..
ok laa..sampai sini jek aku tulis k..da penat daa mata nih..nak sambung baca novel lak n main tweet2..jom tweet2!! hehe..


THANK YOU!

2 comments:

hawasumiri said...

Untunglaaaaaahhhhhhh bleh kerja.. hukhuk..

Yana Yoona said...

ade orang jeles laa...haha